U bent hier

Thema's

Thema's

Naast een drietal masterclasses ga jij ook aan de slag in een werkgroep. Elke werkgroep gaat zich verdiepen in een van onderstaande thema's. Aan de hand van onze methodiek en een 'toolkit' doorlopen jullie het proces van uitdaging tot oplossing! De oplossing gaan jullie presenteren op het eindevent.

De werksessies vinden plaats ná de masterclasses op 11 december, 17 januari en 28 januari.

Jong + Oud = Goud!

Het personeelsbestand van de gemeenten vergrijst. Wat betekent dat voor de dynamiek zowel binnen als buiten de OR? En hoe zorg je er als jongere voor dat je enerzijds de kennis en ervaring van de oudere collega’s weet te benutten, maar tegelijkertijd ook durft aan te kaarten als bepaalde werkwijzen achterhaald zijn en beter kunnen?

 

 

2. De nieuwe OR

De meest bekende uiting van medezeggenschap in de 20e eeuw is de ondernemingsraad (OR). Maar is dat nog wel de beste vorm voor de 21e eeuw? Moeten we nog wel in grote vergaderzalen bij elkaar komen of kunnen ook alles via een app aftikken? Jullie gaan terug naar de tekentafel: hoe moet inspraak bij de gemeenten er anno 2018 uitzien?

 

 

 

3. Achterbanraadpleging en communicatie

De ondernemingsraad vertegenwoordigt alle werknemers. Al deze werknemers hebben enorm veel ideeën en kennis over hoe wat er nog niet goed loopt of hoe het misschien beter kan. Het is ontzettend belangrijk om daar gebruik van te kunnen maken. Hoe kan de input breder worden opgehaald en de successen breder onder de achterban worden gedeeld? Welke (moderne) middelen kan een OR gaan gebruiken en hoe?