U bent hier

Programma

Het MZ LAB Gemeenten zal starten in het najaar van 2018.
 

 

Werving

Vanaf juni t/m oktober 2018 kun jij je aanmelden voor het MZ LAB! Voor meer informatie klik je op het kopje 'aanmelden'. Voor deelname aan het MZ LAB krijg je vrijstelling van je werkzaamheden.

Kick-off

We starten in oktober met een kick-off waarbij je de andere deelnemers gaat ontmoeten, meer informatie krijgt over het traject en een introductie krijgt tot de onderwerpen. Ook zullen we hier een aantal thema's introduceren waar je mee aan de slag kan gaan.

De exacte datum en locatie hopen we snel bekend te maken!

 

Werkgroepen

Na de kick-off kun je het thema kiezen dat jou het meest interessant lijkt. Zo onstaan er werkgroepen bij elk thema die bestaan uit deelnemers van verschillende gemeenten. Binnen het thema gaan jullie aan de slag met een probleemstelling. Aan de hand van een 'toolkit' gebaseerd op design thinking komen jullie snel tot originele en creatieve oplossingen die de medezeggenschap binnen de gemeenten op dit thema zullen vernieuwen.

Er is voor en na de masterclasses tijd om met je werkgroep aan de slag te gaan. Natuurlijk kun je ook nog apart afspreken.

 

Masterclasses

Aan de hand van 3 masterclasses willen we jullie meer kennis en handvaten meegeven om echt met de medezeggenschap aan de slag te gaan. De inhoud van de masterclasses maken wij binnenkort bekend. Ze zullen betrekking hebben op het verjongen van de OR, maar ook op vaardigheden om medezeggenschap binnen de organisatie breed te vernieuwen en jonge medewerkers te activeren.

Zodra de data en locaties van de masterclasses bekend zijn laten wij dit weten.

 

Eindevent

Op het eindevent presenteert elke werkgroep het advies waar zij aan hebben gewerkt en gaan jullie genodigden overtuigen om hiermee aan de slag te gaan. Het evenement zal waarschijnlijk plaatsvinden in januari 2019. Hiervoor nodigen wij alle ondernemingsraden, afdelingen P&O/HR en het bestuur van de gemeente uit. Jullie mogen zelf ook collega's meenemen natuurlijk!