U bent hier

Programma

Samen van start!

Het MZ LAB Gemeenten zal starten in de maand december 2018. Justine en Ingrid (zie foto!) zullen jullie meenemen in de wereld van medezeggenschap ;-)
 

 

Werving

Vanaf september t/m november 2018 kun jij je aanmelden voor het MZ LAB Gemeenten! Voor meer informatie klik je op het kopje 'aanmelden' of meld je direct aan door te mailen naar: gemeenten@mzlab.nl. Voor deelname aan het MZ LAB krijg je vrijstelling van je werkzaamheden.

Kick-off

We starten in december met een kick-off waarbij je de andere deelnemers gaat ontmoeten, meer informatie krijgt over het traject en een introductie krijgt tot de onderwerpen. Ook zullen we hier een aantal thema's introduceren waar je mee aan de slag kan gaan.

De Kick-Off is op 4 december 2018 bij O-Utrecht! Weerdsingel WZ 8, te Utrecht.

 

Werkgroepen

Na de kick-off kun je het thema kiezen dat jou het meest interessant lijkt. Zo onstaan er werkgroepen bij elk thema die bestaan uit deelnemers van verschillende gemeenten. Binnen het thema gaan jullie aan de slag met een probleemstelling. Aan de hand van een 'toolkit' gebaseerd op design thinking komen jullie snel tot originele en creatieve oplossingen die de medezeggenschap binnen de gemeenten op dit thema zullen vernieuwen.

Er is na de masterclasses tijd om met je werkgroep aan de slag te gaan. Natuurlijk kun je ook nog apart afspreken.

 

Masterclasses

Aan de hand van 3 masterclasses willen we jullie meer kennis en handvaten meegeven om echt met de medezeggenschap aan de slag te gaan. De inhoud van de masterclasses maken wij binnenkort bekend. Ze zullen betrekking hebben op het verjongen van de OR, maar ook op vaardigheden om medezeggenschap binnen de organisatie breed te vernieuwen en jonge medewerkers te activeren.

De exacte locaties van de masterclasses worden tijdig bekend gemaakt.

 

 

Eindevent

Op het eindevent presenteert elke werkgroep het advies waar zij aan hebben gewerkt en gaan jullie genodigden overtuigen om hiermee aan de slag te gaan. Het evenement vindt plaats op 7 februari 2019. Hiervoor nodigen wij alle ondernemingsraden, afdelingen P&O/HR en het bestuur van de gemeente uit. Jullie mogen zelf ook collega's meenemen natuurlijk!

Adviesboekje 2019: Bouw mee aan verjonging met jongeren in de medezeggenschap! visieboekje_2019.pdf